Nyheter

LUFTEN MÅ VÆRE FUKTIG!

  • Fra Susanne Schombara

LUFTEN MÅ VÆRE FUKTIG!

LUFTEN MÅ VÆRE FUKTIG!

Fuktighetsnivået er av viktig!

Om høsten og vinteren må du være spesielt nøye nivået av fuktighet. Hvis fuktigheten faller under det optimale nivået begynner vi å føle de negative effektene.

Riktig fuktet luft er ikke bare gunstig for huden, håret, luftveiene, det forbedrer også søvnkvaliteten og ... forhindrer at støv legger seg på møblene i tørre rom.

HISTORIE OM ETT PROSJEKT

Hva du skal gjøre for å unngå en luftfukter av plast? Ikke bare vil det forstyrre harmonien i interiøret vårt, men også forverre tilstanden til planeten vår.

Jentene fra August Design Studio har svaret! Irina og Olga har laget luftfuktere som knytter oss sammen med naturen. De ligner vulkaner.

Vi tar deg med på en kort reise med stopp i Kamchatka og i Medina Głogowska.

Klar?

Kamchatka:

Irina er en av gründerne av August Design Studio og kommer fra Kamchatka.

Halvøya er omringet av hav på to sider. Ochocki på den ene siden og Bering på den andre siden. Halvøya er dekket av hard, vakker og vill natur. Her er det vanskelig å finne landskap som minner om den vestlige betongsivilisasjonen. Hovedbyen ligger sør i Petropavlovsk Kamtsjatskij og kan ikke nås med bil.

Som barn absorberer vi verden med alle våre sanser. Ikke minst må en barndom som tilbringes i et vulkanland skape inspirasjon.

Luftfuktere er ikke bare et tema, men et etablert faktum for å overføre naturens kraft til menneskelig kreativitet.

Mekanismene bak luftfukterene er enkle. I skråningen til fjellet er det et slags hull, der vann helles inn. Sånn funkes omgivelsene ved å suge dampe gjennom leiren.

Medynia Głogowska:

La oss ta turen innom i Medina Głogowska, der leiren som ble brukt til å lage vulkaner kommer fra.

Medina Głogowska er en liten landsby i Podkarpacie. Her kolliderer vestlige Carpathianere med de lave Beskidene. Det er et vakkert område, rikt på fjell og skog.

Det er store forekomster av leire som egner seg for avfyring. Håndarbeid er en generasjonstradisjon i Medina.
I århundrer har leire samlet menneskene rundt bordene, og på jobben.

Jentene fra August Design Studio kombinerer den gamle keramikktradisjonen til Medina med moderne design basert på observasjon av naturen.

Luftfuktere forteller oss en vakker historie om arbeidet, tradisjonen og naturen med sine former og materialer. De er også en slags påminner om menneskets kreative muligheter.

Takket være sammenslåingen av det gamle og det nye, er vi nå i stand til å lage prosjekter som ikke bare er funksjonelle, men også vakker og vennlig mot planeten vår.🙏🌎🥰

 

Del
Nyere poster